Sigurnosne mjere za ručno lemljenje

Ručno lemljenje je najčešći proces u SMT procesnim linijama.Ali proces zavarivanja treba obratiti pažnju na neke sigurnosne mjere kako bi radio efikasnije.

Osoblje treba da obrati pažnju na sledeće tačke:

1. Zbog udaljenosti od glave lemilice 20 ~ 30cm pri koncentraciji hemijskih supstanci od preporučene vrednosti je mnogo manja, tako da pri zavarivanju treba održavati pravilan radni položaj, vrh glave lemilice od vrha lemilice nos operatera za održavanje najmanje 20 cm iznad rada za ispravljanje struka, grudi sjedeći, ne nagib rad.

2. Olovo jedva isparava, ali s obzirom na to da se prilikom operacije palcem i kažiprstom štipa žica za lemljenje, mikroskopski prah materijala za lemljenje će se zalijepiti za vrhove prstiju, budite sigurni da steknete naviku pranja ruku prije jela.

3. saautomatska mašina za lemljenjeza smt obradu,SMT aparat za zavarivanjestvorio veliku količinu dima obavijen u zatvorenom prostoru.U ovom trenutku možete prvo otvoriti zračni uređaj, a zatim započeti rad.

4. Zbog popravke i potrebe za rastavljanjem zavarene žice, ponekad zbog elastičnosti žice i materijala za lemljenje propadaju.Materijal koji se odbija od igle može uzrokovati slučajne ozljede, tako da prilikom rada treba nositi zaštitne naočale i to mora biti čvrsto postavljeno.

5. Ne smije biti dopušteno prskanje materijala za lemljenje po radnom stolu i okolnom tlu kako bi se spriječilo da se materijal za lemljenje zalijepi za tijelo ili odjeću.Očistite najmanje jednom dnevno kako bi se zavarivanje moglo obaviti u čistom okruženju.

6. Zbog upotrebe fluksa za lemljenje ili rastvarača pri puno zavarivanja, a lemilica pod naponom postavljena na radni sto, iz ugla zaštite od požara, mora biti opremljena lemilom za lemljenje, lemilom da se uredno postavi, radi u redu.

7. Neki ljudi često zabadaju lemilicu na višak materijala za lemljenje koji je bačen, što ne samo da je lako povrijediti druge, već i zaprljati tlo.Stoga se stalak za lemilo može postaviti na sredstvo za čišćenje glave lemilice, radi ribanja.Ili stavite mokri peškir na operacijski sto, može se koristiti i za brisanje lema na lemilici.

8. Osim toga, u relativno sušnoj sezoni za zavarivanje, možete nositi antistatičke narukvice, nositi antistatičku radnu odjeću.

K1830 SMT proizvodna linija


Vrijeme objave: 29.12.2021

Pošaljite nam svoju poruku: